Skolfakta

Antal: 19

• Bibliotek

Skolbiblioteket är väl utbyggt med över 5000 titlar som blir fler för varje termin. Här finns litteratur för alla åldrar och smaker.

• Skolfakta

Sköndalsskolan är en F-6 skola, det vill säga grundskola för elever från förskoleklass (F) till och med årskurs 6 med ca 470 elever innevarande läsår.

• Idrott och hälsa

Stockholms stad har beslutat att göra stadsdelen Farsta till ett föredöme när det gäller idrottssatsningar för barn och ungdomar.

• Fritidshem & fritidsklubb

Fritidshem och fritidsklubb kompletterar utbildningen i förskoleklass och grundskola. Genom arbete med utforskande, laborativ och praktisk undervisning ska fritidshem och fritidsklubb medverka till att skolans kunskapsmål uppnås.

• Traditioner

Vi värnar om våra traditioner som håller samman trivsel, lärande och goda relationer.

• Föräldrasamverkan

I Sköndals skolor arbetar vi för att vårdnadshavare alltid ska känna sig välkomna till skolan. Tillsammans med elever och vårdnadshavare vill vi utveckla skolornas verksamheter.

• Styrdokument

Till grund för skolornas verksamheter ligger skollagen, läroplan för grundskolan Lgr 2011 och Skolverkets olika allmänna råd och stödmaterial.

• Vision

När eleverna slutar i Sköndals skolor efter årskurs 6 ska de lämna oss med gott självförtroende samt ett intresse för fortsatt lärande. De har:

• Kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete i Sköndals skolor

Systematiskt kvalitetsarbete är en ständigt pågående process. Arbetet innebär att synliggöra, reflektera över och utveckla kvaliteten i verksamheterna.

• Elevinflytande

I Sköndalsskolan arbetar vi för att eleverna successivt ska få ett allt större ansvar och inflytande över sina studier, sin arbetsmiljö och skolans inre arbete. Eleverna ska få möjlighet att arbeta i demokratiska former.

Kategorier:
  • Välkommen till Sköndalsskolan!

Sköndalsskolan ligger i korsningen Perstorspvägen - Bagarfruvägen.

Närmaste busshållplats: Bagarfruvägen, buss 181, 182, 188

• För elever/vårdnadshavare

Informationen mellan hem och skola sker huvudsakligen genom elevens mentor. Veckobrev skickas regelbundet från mentor och fritidshem.

Välkommen till Sköndalsskolan!