Skolfakta

Sköndalsskolan är en F-6 skola, det vill säga grundskola för elever från förskoleklass (F) till och med årskurs 6 med ca 470 elever innevarande läsår.

Skolan har helintegrerad fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F–3 samt öppen fritidsverksamhet, ”fritidsklubb”, för elever i årskurs 4-6.

Sköndalsskolan är centralt belägen i det lummiga Sköndal med närhet till sjön Drevviken. Skolbyggnaden är kulturmärkt och uppfördes under åren 1952-1953 efter ritningar av arkitekt Cyrillus Johansson. På C- husets gavel finns en relief i gulvitt tegel. Kompositionen föreställer Noaks ark och är gjord av skulptören Allan Wallberg. Fasaderna, utmed Bagarfruvägen och Perstorpsvägen, är utsmyckade med figurer i gult tegel.