Skolrestaurang

Välkommen till restaurang Matverksta´n!

Matverksta´ns målsättning är att servera en god, näringsriktig och välbalanserad skollunch. Måltiderna ska vara lustfyllda och väcka ett positivt intresse för mat – och ge en matupplevelse utöver det vanliga.

På Matverksta´n arbetar Erja, Johanna, Parvin och Khatereh.

Dagens lunch består av tre olika alternativ: dagens huvudrätt, vegetariskt alternativ och soppa/matig sallad. Soppa serveras under vinterhalvåret och matig sallad under sommarhalvåret. Skollunchen ska tillgodose 25-35 % av dagens totala energiintag. Det vegetariska alternativet kan även fungera som komplement till den ”vanliga” maten. Dagligen serveras lättmjölk och vatten, hårt bröd samt salladsbuffé med dressing.

Specialkost serveras till alla elever med behov av detta.

Frukost erbjuds dagligen kl. 7.30-8.00 till elever. Elever köper ett häfte med 10 frukostkuponger för 100 kr i skolrestaurangen. Målsättningen är att de elever som kommer tidigt till skolan ska få en näringsriktig och bra start på dagen. Fyra dagar i veckan serveras gröt, och en gång i veckan fil/yoghurt med müsli. Samtliga dagar serveras olika bröd med pålägg, grönsaker, frukter, mjölk och juice.

Mellanmål serveras till barn i fritidshemsverksamhet och fritidsklubb. Mellanmålet ska tillgodose 10-15% av det dagliga energi- och näringsintaget. Vid lättare lunch serveras matigare mellanmål.

Festmåltider serveras i samband med högtider/traditioner/events. Exempel på festmåltider är julbord, påskbord, vårfest, avslutningslunch, Halloween, elevernas önskevecka, temaveckor, Alla hjärtans dag och Nobellunch.

Har du frågor om skolmaten är du välkommen att kontakta kökschef Erja Paatere på telefon 08-508 47 319 eller via e-post erja.paatere@stockholm.se

Veckans meny: http://skolmaten.se/skondalsskolan/